Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan Arnhem Centraal Oost, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan Arnhem Centraal Oost

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 27 juni 2013 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 7 augustus 2013) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 20 juni 2013 ook via internet in te zien via www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden).

De interactieve verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.806-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.806-/NL.IMRO.0202.806-0201/

Plangebied

Het plangebied ligt aan de noordrand van het centrum van Arnhem en wordt begrensd door de spoorlijn Arnhem-Zevenaar in het noorden, de bebouwing langs het Willemsplein in het oosten en zuiden en het stationsplein in het westen.

Aanleiding en doel

Het project Arnhem Centraal is voor een belangrijk deel uitgewerkt in drie uitwerkingsplannen.

Voor het oostelijk deel van Arnhem Centraal moest echter nog een plan ontwikkeld worden. Inmiddels is een stedenbouwkundig plan uitgewerkt en vastgesteld door B&W. Dit stedenbouwkundig plan vormt de basis voor onderhavig bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Arnhem Centraal Oost maakt de komst van een bioscoop van 10 zalen mogelijk. Op straatniveau, onder de bioscoop is ruimte voor een commercieel programma waaronder winkels en horeca.

In de zuidelijke strook maakt het bestemmingsplan eveneens commerciële functies en zakelijke dienstverlening, mogelijk. Verder zijn een tweetal kantoorlocaties in het noordelijk deel van het plangebied opgenomen waarvan één bestaand kantoor van ProRail.

Het plan kenmerkt zich verder als doorgangsfunctie tussen de stationsbebouwing en het centrum van Arnhem en dient het karakter van een aantrekkelijk verblijfsgebied te krijgen.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de afdeling Ruimte.

Naar boven