Logo Zeevang
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gemaal Schardam’, Zeevang

Burgemeester en wethouders van Zeevang maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Gemaal Schardam’ op 14 mei 2013 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. De wijzigingen zijn beschreven in de ‘Nota Zienswijzen bestemmingsplan Gemaal Schardam’.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Gemaal Schardam’ voorziet in de de juridisch-planologische regeling voor de ontwikkeling van een nieuw gemaal te Schardam. Het plangebied betreft een locatie aan weerszijden van de Markermeerdijk te Schardam. Het plan maakt de realisatie van een nieuw gemaal met bijbehorende gebouwen en bouwwerken mogelijk alsmede de aanleg van een afvoerkanaal naar het Markermeer.

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen hebben uitsluitend betrekking op de toelichting van het plan. De planverbeelding en de planregels zijn ongewijzigd.

Crisis- en herstelwet

Op de besluitvorming rond het bestemmingsplan Gemaal Schardam is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 28 juni 2013 gedurende 6 weken ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen. Het plan kan worden ingezien gedurende openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op woensdag van 16.00 – 19.00 uur) en daarbuiten op telefonische afspraak.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Gemaal Schardam’ is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.zeevang.nl onder ‘Actueel, bestemmingsplannen’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Gemaal Schardam’ kan beroep worden ingesteld tijdens de termijn van terinzagelegging bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht;

  • vanwege de toepasselijkheid van de Crisis- en herstelwet op dit bestemmingsplan is de reikwijdte van het begrip ‘belanghebbende’ zoals hier genoemd beperkt.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven