Logo Maastricht
Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan Recreatievijver Itteren, Maastricht

Bekendmaking

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Maastricht kennis dat zij in het kader van de uitvoering van het Grensmaasplan een bestemmingsplan voorbereiden ten behoeve van het realiseren van een recreatievijver ten zuiden van Itteren.

Gebiedsaanduiding

Het plangebied is gelegen in het buitengebied van Maastricht direct ten zuiden van de kern Itteren. Het plangebied wordt als volgt begrensd:

  • Aan de noordzijde door de hoogwaterkade van Itteren;

  • Aan de oostzijde deels door akkerland en deels door de onverharde veldweg (Stuifkensweg) en door de gronde met een agrarische gebruik;

  • Aan de zuidzijde door akkerland en enkele bomenrijen;

  • Aan de westzijde door de primaire waterloop “Oude Kanjel”.

Inhoud

Omdat volgens het huidige bestemmingsplan de aanleg van de “recreatievijver Itteren” niet mogelijk is wordt een nieuw bestemmingsplan voor de invulling van het plangebied opgesteld. Het bestemmingsplan “recreatievijver Itteren”maakt de realisering van de nieuwe vijver planologisch-juridisch mogelijk.

Geen mogelijkheid tot indienen zienswijzen

Op dit moment zal geen gelegenheid worden geboden tot het indienen van zienswijzen en zullen er evenmin op het plan betrekking hebbende stukken ter inzage worden gelegd. Onafhankelijke instanties zullen via een apart proces om advies worden gevraagd.

Gelegenheid tot het inzien van het plan met de daarbij behorende stukken, alsmede de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen zal worden geboden gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan. De kennisgeving van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan wordt vooraf gepubliceerd in de Ster, de Staatscourant en op www.maastricht.nl

Maastricht, 28 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Maastricht, de secretaris, P.J. Buijtels

De burgemeester, O. Hoes

Naar boven