Logo Maastricht
Bestemmingsplan ‘Bosscherveld Noord’, zonebeheersplan ‘Industrieterrein Bosscherveld’, geluidreductieplan ‘Industieterrein Bosscherveld’, besluit Hogere grenswaarden, Maastricht

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Maastricht bekend dat de volgende besluiten ter inzage worden gelegd:

  • het bestemmingsplan “Bosscherveld Noord”, gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 18 juni 2013.Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben wijzigingen plaatsgevonden.

  • het zonebeheersplan “Industrieterrein Bosscherveld”, vastgesteld door de gemeenteraad op 18 juni 2013.

  • het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan, vastgesteld door de gemeenteraad op 18 juni 2013.

  • Het geluidreductieplan “Industieterrein Bosscherveld”, collegebesluit d.d. 21-05-2013.

  • Het besluit Hogere grenswaarden Wet Geluidhinder (besluit Hgw), collegebesluit d.d. 31-05-2013

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Bestemmingsplan: Essentie van de wijzigingen;

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. Een aantal wijzigingen hebben plaatsgevonden naar aanleiding van zienswijzen die tijdens de termijn van de tervisielegging van het ontwerp zijn ingediend. Daarnaast hebben ambtshalve wijzigingen en enkele tekstuele en technische aanpassingen plaatsgevonden. In de lijst van wijzigingen die onderdeel uitmaakt van het raadsvoorstel en -besluit, is aangegeven om welke punten in de verbeelding, regels en toelichting het gaat. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u dan ook naar het raadsvoorstel- en besluit.

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 1 juli 2013 liggen voor de duur van zes weken de vaststellingsbesluiten met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket (zie rubriek gemeenteloket), digitaal opvraagbaar via www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Het bestemmingsplan wordt verbeeld op

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpBosscherveld-vg01

De bronbestanden van het bestemmingsplan worden tijdens de termijn van ter inzage legging digitaal

beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Beroepsmogelijkheden

Met betrekking tot het bestemmingsplan kunnen binnen de termijn van ter inzage legging uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die:

  • tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

  • redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan c.q. ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder zijn aangebracht.

Tegen het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en het verlenen van hogere waarden Wet geluidhinder kunnen binnen de termijn van terinzagelegging belanghebbenden beroep instellen. Tegen het vastgestelde zonebeheersplan en geluidreductieplan staat geen beroep open.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en tenminste bevatten: Naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waar het beroep tegen is gericht.

Omdat de Crisis en herstelwet van toepassing is dient u in het beroepschrift gemotiveerd aan te gegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Het is niet mogelijk om na het sluiten van de beroepstermijn nog nieuwe beroepsgronden aan te voeren. Van de indiener van een beroepschrift wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding van de besluiten

Het bestemmingsplan en het besluit Hgw treden in werking de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Het zonebeheersplan en het geluidreductieplan treden in werking daags na de bekendmaking.

Maastricht, 28 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Maastricht, de secretaris, P.J. Buijtels

De burgemeester, O. Hoes

Naar boven