Logo Maastricht
Vaststelling bp Gezondheidszorgcentrum Vijverdlaseweg, Partiële herziening Noorderbrug en Hoogspanningskabels Limmel, Maastricht

Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplannen Gezondheidszorgcentrum (Gzc)Vijverdalseweg, Partiële herziening Noorderbrug en bekendmaking gecoördineerd besluit in relatie tot ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan Hoogspanningskabels Limmel en verlening omgevingsvergunning bouwplan Hoogspanningskabels Limmel

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat de Raad der gemeente Maastricht op 18 juni 2013 de volgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld:

  • 1. bestemmingsplan ‘gezondheidszorgcentrum (Gzc)Vijverdalseweg’;

  • 2. bestemmingsplan ‘Hoogspanningskabels Limmel’;

    Specifiek voor het bestemmingsplan Hoogspanningskabels Limmel geldt dat indachtig het besluit van de gemeenteraad op 19 februari 2013 tot coördinatie van bestemmingsplan en omgevingsvergunning op 28 juni 2013 de omgevingsvergunning Hoogspanningskabels Limmel, kenmerk 13-0106 WB is verleend.

  • 3. bestemmingsplan ‘partiële herziening Noorderbrug e.o.

Ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen zijn geen wijzigingen aangebracht en ten behoeve van deze bestemmingsplannen zijn geen exploitaitieplannen mede vastgesteld.

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 1 juli 2013 liggen de vaststellingsbesluiten met de bijbehorende stukken (bestemmingsplannen, omgevingsvergunning en eventuele bijlagen) gedurende zes weken ter inzage bij het gemeenteloket (zie rubriek gemeenteloket). De stukken zijn digitaal opvraagbaar via www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen en de bestemmingplannen worden als volgt verbeeld:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpGZCVijverdalsewg-vg01

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpHoogspanning-vg01

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpphNoorderbrugeo-vg01

De bronbestanden van de bestemmingsplannen worden tijdens de termijn van ter inzage legging digitaal beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Beroepsmogelijkheden

  • Tegen het bestemmingsplan ‘Gzc Vijverdalseweg’ kunnen binnen de termijn van ter inzage legging uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Met betrekking tot het bestemmingsplan‘Hoogspanningskabels Limmel’ en de omgevingsvergunning geldt dat in het kader van de beroepsprocedure de besluiten die gecoördineerd zijn genomen worden aangemerkt als één besluit.

    Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan danwel ontwerpomgevingsvergunning hebben ingebracht alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Uitsluitend voor het bestemmingsplan ‘partiële herziening Noorderbrug e.o.’ geldt dat degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt èn belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht beroep kunnen indienen.

    Op het bestemmingsplan ‘partiële herziening Noorderbrug e.o.’ is de crisis en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift gemotiveerd moet worden aangegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Het is niet mogelijk om na het sluiten van de beroepstermijn nog nieuwe beroepsgronden aan te voeren.

U kunt uw beroepschrift voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep, indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

De dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 28 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De Burgemeester, O. Hoes

Naar boven