Logo Deventer
Vastgestelde omgevingsvergunning uitgebreid (bouw, uitweg, 3e graad afwijking bestemmingsplan) Instandhouding Wilhelminabruggarage Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat met ingang van 27 juni tot en met 7 augustus 2013 voor een ieder ter inzage ligt:

  • de vastgestelde omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de instandhouding van de Wilhelminabruggarage nabij de Bokkingshang te Deventer (Bouwactiviteit, uitweg en Planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad)

Inhoud

De gemeente Deventer heeft in 2005 een tijdelijke parkeergarage gerealiseerd onder de Wilhelminabrug. De Wilhelminabruggarage draagt bij aan het verlichten van de parkeerdruk op de Deventer binnenstad. De realisatie van de garage was niet in lijn met het geldende bestemmingsplan en is destijds mogelijk gemaakt met een tijdelijke vrijstelling.

De gemeente Deventer is van plan om een permanente parkeeroplossing in het Sluiskwartier te realiseren. Daarmee zal in de toekomst de noodzaak van de Wilhelminabruggarage komen te vervallen. De garage kan dan worden afgebroken.

Het voornemen was deze garage in het Sluiskwartier te realiseren nog vóórdat de vrijstellingsperiode van de Wilhelminabruggarage voorbij was (februari 2013). Een definitieve parkeeroplossing in het Sluiskwartier is echter nog niet gerealiseerd. De gemeente Deventer wil de Wilhelminabruggarage daarom voor langere tijd in stand houden. Het verzoek past niet binnen de geldende bestemmingsplannen. Medewerking is verleend door een afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo.

Inzien

De omgevingsvergunning kunt u tijdens de openingstijden inzien bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.

Het plangebied en de publicatietekst kunt u inzien op:

Reageren

De vastgestelde omgevingsgunning ‘Instandhouding Wilhelminabruggarage te Deventer’ ligt van 27 juni tot en met 7 augustus 2013 ter inzage. U kunt tot en met 7 augustus 2013 reageren.

Als u een reactie wilt geven op de omgevingsvergunning, dan dient u beroep in. Lees hieronder hoe u kunt reageren.

Omdat het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning heeft vastgesteld kan iedere belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, gedurende de genoemde termijn rechtstreeks beroep instellen bij:

  • de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

  • de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht, Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

Naar boven