Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken, 17 januari 2013, nr. MinBuza-2013.16, tot wijziging van de Regeling op de consulaire tarieven onder meer met het oog op verlaging van de tarieven voor het behandelen van de aanvragen tot het verlenen van een machtiging tot voorlopig verblijf inzake gezinshereniging

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op artikel 1, tweede en derde lid, van het Rijksbesluit op de consulaire tarieven;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 1, onderdeel s, onder 6°, van de Regeling op de consulaire tarieven wordt als volgt gewijzigd:

A

De bedragen, genoemd bij de eerste drie gedachtestreepjes, worden vervangen door: € 225,.

B

Het vierde gedachtestreepje vervalt.

C

Het nieuwe dertiende en veertiende gedachtestreepje komen te luiden:

  • met het oog op verblijf als wetenschappelijk onderzoeker op grond van richtlijn 2005/71/EG: € 300,

  • met het oog op het volgen van een studie: € 300,.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Artikel I, onderdeel A, werkt terug tot en met 9 oktober 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, F.C.G.M. Timmermans.

TOELICHTING

Het onderhavige besluit strekt tot aanpassing van artikel 1, onderdeel s, onder 6°, van de Regeling op de consulaire tarieven onder meer met het oog op verlaging van de tarieven voor het behandelen van de aanvragen tot het verlenen van een machtiging tot voorlopig verblijf inzake gezinshereniging. Met deze tariefverlaging wordt uitvoering gegeven aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 9 oktober 2012 (2010008782/1/V1) inzake de leges voor gezinshereniging.

Tevens zijn de leges voor wetenschappelijk onderzoek op grond van Richtlijn 2005/71/EG1 verlaagd tot € 300 en vervalt het verschil in leges tussen een normale en verkorte procedure voor dit verblijfsdoel en voor het volgen van een studie.

De Minister van Buitenlandse Zaken, F.C.G.M. Timmermans.


X Noot
1

Richtlijn 2005/71/EG van de Raad van 12 oktober 2005 betreffende een specifieke procedure voor de toelating van onderdanen van derde landen met het oog op wetenschappelijk onderzoek (PbEG L 289)

Naar boven