Logo Schiedam
Omgevingsvergunning project Barkentijn, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op 30 mei 2013 een omgevingsvergunning is verleend voor het realiseren van 3 patiowoningen aan de Barkentijn. De locatie van Barkentijn ligt aan de noordzijde van de langzaamverkeersroute bij het Martinus Nijhoffplein en aan de westzijde van de Harreweg, een oude landweg.

Projectomschrijving

Het project betreft de realisatie van 3 patiowoningen op de vrijgekomen locatie van de voormalige Stuurhut. Voor wat betreft de exacte situering en omvang van de woningen en de inrichting van het gebied, wordt verwezen naar de bij de aanvraag omgevingsvergunning behorende (bouw)tekeningen. Het project is in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Omgevingsvergunning is gevraagd voor de volgende activiteiten:

  • bouwen (artikel 2.1, eerste lid, sub a van de Wabo);

  • het handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan (artikel 2.1, eerste lid, sub c juncto artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo).

Verklaring van geen bedenking

De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘Algemene verklaring van geen bedenkingen’ verleend. Voornoemd project valt onder de reikwijdte van de op 20 september 2012 afgegeven ‘Algemene verklaring van geen bedenkingen’.

Ter inzage

De omgevingsvergunning, ruimtelijke onderbouwing, verklaring van geen bedenkingen en andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 27 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage in het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens te raadplegen via http://www.schiedam.nl .

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig, op grond van artikel 3.8, eerste lid, onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Naar boven