Logo Harlingen
Ontwerpbestemmingsplan Detailhandelscentrum Kimswerda, Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 27 juni 2013 gedurende zes weken voor een ieder in het stadskantoor de Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Detailhandelscentrum Kimswerda. Tevens ligt het ontwerpbesluit ter inzage. Het plan kan verder bekeken worden op www.harlingen.nl onder het kopje “bestemmingsplan inzage” en op de website ruimtelijkeplannen.nl.

Dit plan voorziet in een juridisch-planologisch kader voor het detailhandelscentrum Kimswerda. Met dit bestemmingsplan worden de bestaande gebouwen en omliggende terreinen planologisch vastgelegd en wordt een uitbreiding van het detailhandelscentrum in fases mogelijk gemaakt. In het detailhandelscentrum mag zich alleen maar perifere detailhandel vestigen. Dit is detailhandel die qua volumineuze aard van de goederen, gevaar en hinder of dagelijkse bevoorrading niet meer goed inpasbaar is in de bestaande winkelcentra. Hieronder wordt o.a. verstaan detailhandel in meubelen, keukens, bouwmaterialen en supermarkten.

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 7 augustus 2013) over het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kan men bellen naar de afdeling Ruimtelijke Zaken van onze gemeente (tel. 0517-492279).

Naar boven