Logo Opsterland
Beheersverordeningen vastgesteld, Opsterland

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 3 juni 2013 heeft vastgesteld de volgende beheersverordeningen:

Strekking van de beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan. In de beheersverordeningen wordt het bestaande gebruik vastgelegd in een gebied waar geen ruimtelijke ontwikkeling is voorzien. De beheersverordeningen vervangen hiermee de verschillende verouderde bestemmingsplannen die voor deze gebieden gelden.

De plangebieden van deze beheersverordeningen hebben betrekking op de dorpskommen van Bakkeveen, Beetsterzwaag, Gorredijk, Hemrik, Nij Beets, Terwispel, Tijnje en Ureterp, alsmede het buitengebied. Gebieden waar ontwikkelingen zijn voorgestaan dan wel gebieden waar recente bestemmingsplannen van toepassing zijn, vallen buiten de plangebieden. Voor de exacte begrenzing van de plangebieden wordt verwezen naar de verbeeldingen van de beheersverordeningen die zowel analoog als digitaal raadpleegbaar zijn.

Raadplegen beheersverordeningen

De beheersverordeningen en het raadsbesluit liggen met ingang van 21 juni 2013 bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag voor een ieder ter inzage.

U kunt de digitale verordeningen raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid-nummer.

De digitale verordeningen zijn eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.opsterland.nl (Wonen en leven / Bouwen & verbouwen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen en beheersverordeningen / Ter inzage liggende bestemmingsplannen en beheersverordeningen) door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl

Het is niet mogelijk om beroep dan wel bezwaar aan te tekenen tegen de beheersverordeningen.

De beheersverordeningen treden in werking met ingang van 21 juni 2013.

Beetsterzwaag, 20 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Opsterland.

Naar boven