Logo Tholen
Kennisgeving van mededeling besluit omtrent de MER-beoordeling Kleine Dijk 1 te Sint-Annaland, Tholen

Burgemeester en wethouders van Tholen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 15 oktober 2012 heeft de heer A. Bevelander, Kleine Dijk 1 te Sint-Annaland, een “Aanmeldingsnotitie voor de beoordeling m.e.r.-plicht voor het uitbreiden van een vleeskuikenhouderij”, ingediend. De aanvrager wil de bestaande vleeskuikenhouderij uitbreiden tot 85.000 stuks vleeskuikens in totaal. Hiervoor geldt op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit Milieu-effectrapportage 1994 een m.e.r.-beoordelings-plicht. (Categorie D14 van onderdeel D van de bijlage behorende bij het Besluit milieueffectrapportage) jo. Artikel 7.2 lid 1 onder b van de Wet milieubeheer.

Of er sprake is van bijzondere omstandigheden die de eis van een MER rechtvaardigen is in de aanmeldnotitie beschreven aan de hand van de nota Afwegen en Oordelen, Handreiking voor de m.e.r.-beoordelingsplicht (ministerie van VROM, 1999). De beoordeling door het college heeft plaatsgevonden aan de hand van genoemde nota en de criteria uit bijlage III van de EEG-richtlijn betreffende de milieueffectbeoordeling van bepaalde openbare en particuliere projecten

Burgemeester en wethouders van Tholen hebben 11 december 2012 besloten dat de heer Bevelander geen MER behoeft te maken, alvorens hij een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor deze uitbreiding in dient. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Tholen zijn er geen bijzondere omstandigheden aan de orde waardoor de voorgenomen activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zou kunnen veroorzaken.

Het besluit en alle ter zake zijnde stukken liggen met ingang van 25 januari 2013 gedurende zes weken (tot en met 7 maart 2013) ter inzage in de leesruimte van de centrale hal van het gemeentehuis te Tholen, Hof van Tholen 2 te Tholen. Deze bekendmaking, het besluit en relevante bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via onze website www.tholen.nl.

Onderhavig besluit wordt aangemerkt als een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit (op de aanvraag om een omgevingsvergunning). Gelet op artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht is een dergelijke beslissing niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derde-belanghebbenden. Bezwaar tegen deze besluitvorming kan aan de orde worden gesteld in de omgevingsvergunningprocedure die op deze besluitvorming volgt.

Tholen, 24 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Tholen

Naar boven