Logo Lingewaal
Voornemen en Voorontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Friezenwijk’ te Heukelum, Lingewaal

Voorbereiding bestemmingsplan.

Volgens artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Lingewaal bekend dat zij een bestemmingsplan willen voorbereiden voor de realisatie van een landgoed met 3 wooneenheden ten oosten van de Groeneweg in Heukelum.

Volgens artikel 1.3.1., lid 2, Bro melden wij dat wij geen gelegenheid bieden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat wij de betrokken onafhankelijke instanties niet in de gelegenheid stellen advies uit te brengen over dit voornemen.

Ter inzage legging voorontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken de ter inzage legging bekend van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Friezenwijk’ te Heukelum, zoals bedoeld in de Inspraakverordening Lingewaal 2005.

Toelichting

Voor de percelen D 433, D 390 en D387 in Heukelum is een verzoek ingediend voor de realisatie van een landgoed van ongeveer 13,5 ha met 3 wooneenheden. Binnen het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ heeft het perceel de bestemming ‘Agrarisch met Waarden – Natuur en Landschapswaarden’ en ‘Natuur’. Het verzoek past niet binnen deze bestemming en om de ontwikkeling mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

Ter inzage

Vanaf 20 juni 2013 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Friezenwijk’ te Heukelum gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000. Daarnaast kunt u via de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (bestemmingsplannen/plannen in procedure) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kennisnemen van het voorontwerpbestemmingsplan.

Inspraak

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u, bij voorkeur schriftelijk, een inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen.

Naar boven