Logo Zwijndrecht
Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Maasboulevard’, Zwijndrecht

Burgemeester en Wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerp-bestemmingsplan ‘Maasboulevard’ met nummer NL.IMRO.0642.bp06maasboulevard-2001 met ingang van 24 januari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied is gelegen in het zuidwesten van Zwijndrecht en ten noordoosten van Dordrecht. Het plangebied wordt begrensd door de Ringdijk in het noordwesten en de Oude Maas in het zuidoosten. De noordelijke grens wordt gevormd door het Noordpark; in de uiterste zuidelijke punt is de spoorlijn de grens. Aan de andere kant van de Ringdijk ligt het oude centrum van Zwijndrecht en de wijk Walburg. Aan de overkant van de Oude Maas ligt Dordrecht. Vanaf de Maasboulevard is er prominent zicht op de historische binnenstad van Dordrecht.

Onderhavig bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk die niet al door een vrijstelling of bestemmingsplanherziening tot stand zijn gekomen. Het zogenaamde “Euryzaterrein” maakt tevens onderdeel uit van het plangebied.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt van 24 januari 2013 tot en met 6 maart 2013 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00. Het ontwerp-bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Zwijndrecht).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen onder vermelding van “zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Maasboulevard op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

  • mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling (telefoon 14 078).

23 januari 2013

B&W van Zwijndrecht

Naar boven