Logo Tilburg
Ontwerpbestemmingsplan, Ontwerpexploitatieplan, Beeldkwaliteitplan en verzoek tot herbegrenzing EHS Den Bogerd, Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan Den Bogerd van maandag 24 juni tot en met maandag 5 augustus 2013 ter inzage liggen. Tevens ligt gedurende deze periode het ontwerp beeldkwaliteitplan ter inzage.

Het plangebied is gelegen ten noordoosten van de kern Udenhout. Aan de zuid- en westzijde wordt het plangebied begrensd door de bestaande bebouwing van Udenhout (de wijken Achthoeven en Mortel) en aan de noord- en oostzijde door het buitengebied.

Het bestemmingsplan is gericht op de realisatie van circa 380 woningen, een school en een groen middengebied. Het college heeft op 12 oktober 2010 het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp voor dit plan vastgesteld. In het bestemmingsplan is tevens het natuurcompensatiegebied en de ontsluitingsweg opgenomen.

Bij het bestemmingsplan wordt ook een exploitatieplan vastgesteld. Een exploitatieplan geeft de gemeente mogelijkheden om kosten te verhalen op de eigenaren van de gronden binnen het exploitatiegebied die op basis van het bestemmingsplan in exploitatie kunnen worden genomen. Het exploitatieplan geeft ook inzicht in de planning en fasering van het plan en in de voorgenomen werken en werkzaamheden, waaronder de inrichting van het openbaar gebied (bouw- en woonrijp maken). Het exploitatieplan geeft ook regels en eisen hiervoor.

Voor de bewaking van de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit is een beeldkwaliteitplan opgesteld.

Ontwerp verzoek wijziging EHS

Burgemeester en wethouders van Tilburg maken op grond van artikel 4.6 Verordening ruimte Noord-Brabant bekend dat van maandag 24 juni 2013 tot en met maandag 5 augustus 2013 gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan 'Den Bogerd' ter inzage ligt het voornemen om Gedeputeerde Staten te verzoeken tot wijziging van de grenzen van de Ecologische Hoofdstructuur.

De gronden waar de gewenste wijzigingen betrekking op hebben zijn op de planverbeelding van het bestemmingsplan aangeduid met de gebiedsaanduiding overige zone – verwijderde EHS en de gebiedsaanduiding overige zone- toegevoegde EHS. Het verzoek om herbegrenzing zal worden gedaan op basis van artikel 4.7 van de Verordening ruimte Noord-Brabant. De redenen hiervoor zijn opgenomen in de plantoelichting en in het compensatieplan EHS dat als bijlage bij genoemd bestemmingsplan is gevoegd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en het beeldkwaliteitplan zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0855.BSP2013004-b001 ).

Tevens ligt een papieren versie van de stukken ter inzage in de Stadswinkel, Stadhuisplein 128 (ingang naast het Paleis), geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het bestemmingsplan, exploitatieplan of beeldkwaliteitplan maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Een ieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan "Den Bogerd". Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, bereikbaar via telefoonnummer 013 542 8985 of 013 542 8261. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpexploitatieplan

Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpexploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het exploitatieplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpexploitatieplan "Den Bogerd". Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, bereikbaar via telefoonnummer 013 549 5638. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Inspraak beeldkwaliteitplan

Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk zijn of haar inspraakreactie geven op het beeldkwaliteitplan. Deze inspraakreactie kunt u richten aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 90157, 5000 LL onder vermelding van 'Inspraakreactie beeldkwaliteitplan Den Bogerd'. Het college legt het beeldkwaliteitplan aan de raad voor om het vast te laten stellen.

Inspraak verzoek herbegrenzing EHS

Tijdens de genoemde periode van terinzagelegging kan een ieder een inspraakreactie over het verzoek tot herbegrenzing van de EHS indienen. Uw inspraakreactie kunt u toezenden aan het college van burgemeester en wethouders van Tilburg, Postbus 90157, 5000 LL te Tilburg, onder vermelding van ´Inspraakreactie wijziging EHS Den Bogerd'. De provincie houdt met de inspraakreacties rekening bij het besluit op het verzoek om herbegrenzing van de EHS.

Tilburg, 21 juni 2013

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg, P.G.A. Noordanus, burgemeester

G.G.H.M. Haanen, secretaris

Naar boven