Logo Zuid-Holland
Ontwerp Herziening Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte t.b.v. de herijking EHS, Zuid-Holland

Het ontwerp van de herziening van de Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte herijking EHS ligt van maandag 17 juni tot maandag 26 augustus ter visie. In deze periode kan iedereen met een zienswijze reageren op de door Gedeputeerde Staten voorgestelde wijzigingen van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte ter vastlegging van de ruimtelijke effecten van de herijking van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

De structuurvisie en de verordening worden thans herzien om de ruimtelijke effecten van de beleidswijzigingen ten aanzien van de EHS uit de Beleidsvisie Groen (Provinciale Staten januari 2013) in de structuurvisie en verordening te verwerken. In deze herziening blijven de hoofdlijnen, hoofdopgaven en provinciale belangen van het ruimtelijk beleid ongewijzigd.

Waar kunt u de ontwerpen inzien?

  • 1. U kunt het ontwerp van de herziening van de Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte herijking EHS inzien en downloaden via www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland.

  • 2. U kunt de wijzigingen van de structuurvisie en de verordening met digitaal inzoombare kaarten voorts raadplegen via ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl en de landelijke raadpleegomgeving (www.ruimtelijkeplannen.nl).

  • 3. Tijdens kantooruren liggen alle documenten ook ter inzage bij “Het Loket” in het Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

Hoe dient u uw zienswijze in?

U kunt uw zienswijze(n) op de ontwerpwijzigingen van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte schriftelijk of per e-mail indienen.

schriftelijke zienswijze

U kunt uw reactie sturen naar onderstaand adres:

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

t.a.v. mw. H. Maagdenberg

afdeling Ruimte, Wonen en Bodem

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

e-mail

visieopzuidholland@pzh.nl

Tips voor zienswijze

Maak uw zienswijze zo concreet mogelijk. Geef daarbij aan op welk onderdeel van de ontwerpherziening uw zienswijze betrekking heeft en wat uw motivering is. Uw zienswijze kan alleen betrekking hebben op de onderdelen van deze herziening van structuurvisie en verordening inzake de herijking van de EHS. Vermeld bij uw zienswijze s.v.p. uw naam, e-mail en adres.

Vervolg

Ieder die een zienswijze heeft ingediend, krijgt de Nota van Beantwoording waarin alle zienswijzen zijn samengevat en voorzien van een reactie. De zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van het ontwerp op onderdelen. Daarna zullen Provinciale Staten uiteindelijk deze herziening vaststellen.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij de afdeling Ruimte, Wonen en Bodem van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070 – 4417464 en 070 – 4417269 of emailadres visieopzuidholland@pzh.nl of via www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland

Naar boven