Logo Den Haag
Bestemmingsplan Ypenburg, Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan Ypenburg wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 21 juni tot en met 1 augustus 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg van de gemeente Den Haag. Het plangebied wordt globaal begrensd door de rijksweg A4, de rijksweg A13, de Brasserskade, de gemeente Nootdorp, de Ypenburgse Boslaan en het terrein van TNO.

Het doel van bestemmingsplan plan naam is tweeledig:

  • a. het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader;

  • b. het mogelijk maken van een aantal nieuwe ontwikkelingen: realisatie van een bouwmarkt/tuincentrum langs de A13 (op het kavel begrensd door de A13, de Brasserskade en de Singel) de realisatie van een businesshotel/congrescentrum met horeca en bijbehorende voorzieningen langs de A13 aan de Brasserskade en de realisatie van een aziatische groothandel met ondergeschikte detailhandel en horeca op bedrijventerrein Ypenburg (op het kavel begrensd door de Singel, de Laan van Haamstede en de Laan van Waalhaven).

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4397. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Op dinsdag 16 juli van 19.00 tot 21.00 uur wordt er in het Buurtcentrum Piet Vink aan de Plesmanlaan 217a voor dit plan een informatiebijeenkomst gehouden.

Naar boven