Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan St. Jacobskerk e.o., Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan St. Jacobskerk e.o. wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 21 juni tot en met 1 augustus 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen ;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het centrum van de gemeente Den Haag en wordt begrensd door Hogewal – Scheveningseveer – Mauritskade – Parkstraat – Kneuterdijk – Hofweg – Spui – Grote Marktstraat – Prinsegracht – Jan Hendrikstraat – Torenstraat – Noordwal – Prinsessewal.

Het doel van bestemmingsplan is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader. Het plangebied behoort tot het Rijksbeschermde stadsgezicht “’s-Gravenhage Centrum”. Ter bescherming van het Rijksbeschermde stadsgezicht dient in overeenstemming met artikel 36 van de Monumentenwet 1988 voor het gebied een bestemmingsplan te worden vastgesteld. Doel van de aanwijzing is de ruimtelijke en architectonische kwaliteit en structuur van het gebied die samenhangt met de oorspronkelijke ontwikkeling te onderkennen en deze aan te merken als een zwaarwegend belang bij het verdere beheer of de ontwikkeling van het gebied.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4276. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Op dinsdag 9 juli 2013 wordt van 18.00 uur tot 20.00 uur in het Stadhuis, Spui 70, vergaderzaal A 04.02, voor dit plan een informatiebijeenkomst gehouden.

Naar boven