Logo Den Haag
Bestemmingsplan Scheveningen Badplaats, Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan Scheveningen Badplaats wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 21 juni tot en met 1 augustus 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag tot en met woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur) en het stadsdeelkantoor Scheveningen (dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en maandag van 08.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het stadsdeel Scheveningen. De begrenzing van het plangebied is als volgt: de Harstenhoekweg, de Groningsestraat, Oostduinen, het strand, de Scheveningseslag, de Fokkemast, de Rotterdamsestraat, de Circusstraat en het Circusplein. Daarnaast maakt ook de Pier onderdeel uit van het plangebied.

Het doel van bestemmingsplan is tweeledig:

  • het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader;

  • het mogelijk maken van een aantal nieuwe ontwikkelingen in het plangebied:

    • 1. Bestemmingswijziging van de BDO en Arcadis kantorenpanden aan de Gevers Deynootweg naar Gemengd-2;

    • 2. Oscar's: Door de eigenaar is een omgevingsvergunning aangevraagd voor verbouwing en uitbreiding van het paviljoen aan de Gevers Deynootweg 205 tot een accommodatie voor horeca en congres met een ondergrondse parkeergarage;

    • 3. DaVinci-complex/Zwolsestraat 17: Aan de Zwolsestraat bevindt zich een halfronde uitbouw als onderdeel van het DaVinci-complex. Oorspronkelijk was het gebouw in gebruik als kantoor. De eigenaar heeft een voorstel ingediend om het te verbouwen tot een hotel met ca. 100 kamers (Ramada), waarbij het gebouw met twee bouwlagen wordt verhoogd.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4397. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Op dinsdag 2 juli 2013 van 19.00 tot 21.00 uur wordt er in het Kalhuis, Badhuisstraat 177, voor dit plan een informatiebijeenkomst gehouden.

Naar boven