Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Randstadrail HSE, Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan Randstadrail HSE wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 21 juni tot en met 1 augustus 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen ;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied is gelegen nabij het centrum van Den Haag en omvat een deel van het Centraal Station en een deel van het spoorwegemplacement. Het gebied wordt globaal begrensd door de Anna van Buerenstraat en (het verlengde van) het deel van de Laurens Reaelstraat parallel aan de spoorbaan; (een deel van) het spooremplacement ten zuiden van station Den Haag Centraal; de Rijnstraat; de stationshal van station Den Haag Centraal en het Schenkviaduct.

Het doel van het bestemmingsplan is het mogelijk maken van een nieuw startstation: Haags Startstation Erasmuslijn ofwel HSE. In de huidige situatie komt de Erasmuslijn aan op de bestaande sporen 11 en 12 van het NS station in Den Haag. Dit was bedoeld als tijdelijke oplossing. Spoor 11 en 12 zullen weer in gebruik te genomen worden voor NS-materieel. Dit betekent dat een nieuwe aanlanding voor de Erasmuslijn gerealiseerd dient te worden.

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-752 8588. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Op donderdag 4 juli 2013 wordt van 18.00 tot 20.00 uur in het NH Hotel Den Haag, Prinses Margrietplantsoen 100, voor dit plan een informatiebijeenkomst gehouden.

Naar boven