Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Laakhaven Megastores e.o., Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan Laakhaven Megastores e.o. wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 21 juni tot en met 1 augustus 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen > Stadsdeel Laak > Bestemmingsplan Megastores e.o.;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in Laakhaven Centraal, dat onderdeel is van het stadsdeel Laak in het zuidoosten van Den Haag. Het gebied wordt begrensd door het emplacement van het NS-station Hollands Spoor, het Leeghwaterplein, de Van der Kunstraat en de Leeghwaterstraat. Laakhaven wordt onderverdeeld in vier deelgebieden, Laakhaven Hollands Spoor, Laakhaven Centraal, Laakhaven West en Petroleumhaven. Het plangebied beslaat bijna een derde van het deelgebied Laakhaven Centraal.

De ruimtelijke structuur van het plangebied dient juridisch-planologisch in een goede ruimtelijke ordening te worden ondergebracht. Naast het bestaande Megastoresgebouw, het naastgelegen schoolgebouw van de Mondriaanonderwijsgroep aan het Leeghwaterplein en het motorbrandstoffenverkooppunt aan de Waldorpstraat worden in dit bestemmingsplan geregeld:

  • wat betreft de interne herinrichting van MegaStores door de historisch bepaalde branchering van detailhandelszaken, de aanvulling van deze branchering met een wijkwinkelcentrum ten behoeve van het stadsdeel Laak en de toevoeging van enkele nieuwe functies;

  • wat betreft de Mondriaan Onderwijsgroep door de overdekte loopbrug die een verbinding vormt tussen deze locatie en de in aanbouw zijnde nieuwbouwlocatie van deze onderwijsinstelling in de spoorstrook aan de overzijde van de Waldorpstraat.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze, voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4848. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Op dinsdag 2 juli 2013 wordt van 17.00 tot 20.00 uur in de Megastores, (midden)ingang Van der Kunstraat op de 1e verdieping (tussen Van den Heuvel Verlichting en Kruidvat) voor dit plan een informatiebijeenkomst gehouden.

Naar boven