Logo Leiden
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Leiden Schuttersveld e.o., Leiden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 30 mei 2013 het bestemmingsplan Leiden Schuttersveld e.o., NL.IMRO.0546.BP00003-0301 , gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft de actualisering van de bestemmingsplannen Schuttersveld, Maredijk en Leeuwenhoek-Station. Het plangebied wordt in oosten begrensd door de Haarlemmertrekvaart, in het zuiden door de Rijnsburgersingel, in het (zuid)westen vormen de weg Schuttersveld en de spoorlijn de begrenzing van het gebied waarbij het spooremplacement, inclusief een deel van de perrons binnen het gebied ligt.

Ter inzage

Het plan ligt met ingang van 20 juni 2013 tot en met 1 augustus 2013 ter inzage. Een digitale versie is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl . De pdf-versie is te downloaden op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening . In het stadhuis en Stadsbouwhuis kan een papieren versie ingezien worden in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook op donderdag van 17.00-20.00 uur en zaterdag 09.00-13.00 uur geopend.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn te downloaden via www.leiden.nl/ro .

Beroep

Tijdens de inzage termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • a. die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • b. die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • c. die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, tel. 14 071, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven