Logo Leusden
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Groot Agteveld – Woongebied’, Leusden

De gemeenteraad heeft op 11 april 2013, onder werking van de Crisis- en herstelwet, het bestemmingsplan ‘Groot Agteveld – Woongebied’ gewijzigd vastgesteld.

De wijzigingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van de zienswijze van de provincie Utrecht. Dit betreft, kort samengevat, de contour van enkele bestemmingen in relatie tot de rode contour van de provincie; het toevoegen van de bestemming ‘Natuur’ bij de Modderbeek en een aanpassing van de bestemmingen ‘Agrarisch met waarden’ en de bestemming ‘Tuin’ buiten de rode contour. Daarnaast is het plan ook aangepast naar aanleiding van een amendement van de raad als reactie op een zienswijze. Dit betreft het buiten het plangebied laten van de bestemming ‘Gemengd’ gesitueerd direct aan de Koningin Julianaweg.

Het vastgestelde plan ligt met ingang van donderdag 20 juni 2013 tot en met 31 juli 2013 ter inzage bij het omgevingsloket van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Leusden (het omgevingsloket is op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur geopend.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken kunt u digitaal raadplegen via internet op: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.119-0203

De officiële bronbestanden kunt u downloaden op: http://www.leusden.nl/durp/plans/NL.IMRO.0327.119-/NL.IMRO.0327.119-0203

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk van 205 woningen aan de zuidzijde van Achterveld te Leusden. Dit bestemmingsplan maakt deel uit van het project Groot Agteveld.

Exploitatieplan

Voor dit bestemmingsplan is besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden wie niet verweten kan worden dat de zienswijze niet tijdig is ingediend, kunnen gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Het beroep kan worden ingesteld, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Op dit besluit van de gemeenteraad is de Crisis- en herstelwet van toepassing, hierdoor moet u in het beroepschrift alle beroepsgronden noemen en kunt u deze, na afloop van de beroepstermijn, niet meer aanvullen. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Kijk voor meer algemene informatie op www.leusden.nl/bestemmingsplannen .

Naar boven