Logo Heerenveen
Ontwerpbestemmingsplan Heerenveen-Midden, Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat met ingang van vrijdag 21 juni 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Heerenveen-Midden’ voor een periode van zes weken ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de wijk ‘Heerenveen-Midden’. Doel van het bestemmingsplan is om oude bestemmingsplannen te vervangen en een actueel planologisch-juridisch beheerskader te bieden. Het bestemmingsplan voorziet niet in ingrijpende planologische veranderingen. De gebieden waarin ontwikkelingen zijn te verwachten of in uitvoering zijn, maken geen deel uit van dit bestemmingsplan. In het bestemmingsplan is het besluit van de gemeenteraad van 11 juni 2012 over het dereguleren van bestemmingsplannen verwerkt.

Inzage van het bestemmingsplan

Het (digitale)ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de hiervoor genoemde termijn electronisch worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om de stukken op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het identificatienummer (planID) van het bestemmingsplan: NL.IMRO.0074.BPNmidden-OW01

Een papieren versie van het bestemmingsplan kan op de volgende plaatsen worden ingezien:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2, te Heerenveen;

  • in de Openbare bibliotheek, Burgemeester Kuperusplein 48 te Heerenveen.

Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie bepalend.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan.

  • Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Heerenveen, Postbus 15000, 8440 GA HEERENVEEN. Een schriftelijke zienswijze dient in ieder geval te worden voorzien van naam en adres van de indiener, de datum, de redenen van de zienswijze en een handtekening. Dit kan niet per e-mail.

  • Om een mondelinge zienswijze kenbaar te maken, kan contact worden opgenomen met de heer S. A. Doelman, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0513) 61 77 67.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Naar boven