Logo Hilversum
Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg, Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 12 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Kamerlingh Onnesweg' gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het doel van het plan is om de huidige situatie planologisch-juridisch vast te leggen. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter; nieuwe ontwikkelingen worden, behoudens waarover de gemeente al eerder heeft besloten in het kader van een beleidsnotitie of omgevingsvergunning, niet mogelijk gemaakt. Met het voorliggende bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg worden de bestemmingsplannen "Kamerlingh Onnesweg" uit 1998 en bestemmingsplan "Uitwerkingsplan Marimbaterrein" uit 2001 geactualiseerd. Deze bestemmingsplannen zijn zowel juridisch als inhoudelijk verouderd.

Het plangebied betreft een wijk die in het noordoosten van Hilversum is gelegen. Nagenoeg het gehele plangebied bestaat uit woongebied. Onderdeel van het plangebied is het Philipsterrein aan de Anton Philipsweg. Voor dit terrein is een ontwikkeling beoogd ten behoeve van woningbouw en bedrijvigheid. Deze ontwikkelingen zijn echter nog niet concreet genoeg om te kunnen meenemen in dit conserverende bestemmingsplan. De bestaande gebruiks- en bouwmogelijkheden uit het vigerende bestemmingsplan zijn leidend en in het onderhavig bestemmingsplan overgenomen. In het plangebied ligt ook het voormalige complex van het gemeentewerf Hilversum. Voor dit terrein zijn eveneens plannen voor nieuwe ontwikkelingen die waarschijnlijk niet geheel passen in het geldende bestemmingsplan. Deze plannen zijn echter nog niet concreet. Derhalve zijn deze ontwikkelingen niet meegenomen in dit plan. Wel is hier de bestaande situatie bestemd om het huidig gebruik voort te kunnen zetten en een deel van de ontwikkeling dat wel past binnen het huidige planologische regime niet in de weg te staan. Andere voorzieningen liggen gecentreerd in het winkelcentrum aan de Seinstraat.

In het kader van het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse zienswijzen ingediend. Het gemeentebestuur heeft in de zienswijzennota de ingekomen zienswijzen beantwoord. In het bestemmingsplan zijn de aanpassingen naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve wijzigingen op het ontwerpbestemmingsplan verwerkt. De zienswijzennota en de wijzigingennota zijn als bijlage bij het bestemmingsplan in te zien.

Inzien

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 21 juni 2013 tot en met 1 augustus 2013 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. De receptie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 en 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan is ook te zien via de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Klik op ‘Bestemmingsplannen’ (zie rechtsonder kopje ‘Snel naar’). Of klik op ‘Nieuws’, vervolgens op ‘Bekendmakingen/Omgevingsalert’, daarna op ‘Bestemmingsplannen 2013’ en tot slot ‘Bekendmaking bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg’, dan kunt u de bestanden van het bestemmingsplan downloaden.

Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.09bp00kamerlinghon-va01.

Beroep

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Wimbart de Kleuver via telefoonnummer 035‑629 2692 (of w.dekleuver@hilversum.nl) of met de heer Tom Vermue via telefoonnummer 0162-48 73 78.

Hilversum, 20 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven