Logo Aalsmeer
Gewijzigde Vaststelling bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van donderdag 13 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ gewijzigd hebben vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van vrijdag 15 maart 2013 tot en met donderdag 25 april 2013 voor een ieder ter inzage gelegen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ wordt globaal begrensd door:

  • in het noorden: de Aalsmeerderweg;

  • in het oosten: de evenwijdig aan de kerkweg gelegen grens ter hoogte van het perceel Aalsmeerderweg 338/340;

  • in het zuiden: de Legmeerdijk en de Hornweg;

  • in het westen: de Machineweg

Doelstelling

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele planologische regeling voor de woonwijk Nieuw Oosteinde en de omringende lintbebouwing van de woonlinten Aalsmeerderweg, Machineweg en Hornweg. Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard. Dit betekent dat de primaire bestemmingen uit de vigerende bestemmingsplannen zijn gehandhaafd en dat de bestemmingen niet tot een wezenlijk andere inrichting van het plangebied dan de bestaande situatie zullen leiden.

Gewijzigde onderdelen

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben betrekking op het herstellen van enkele onjuistheden in de planregels en op de planverbeelding. De exacte inhoud van de wijzigingen is terug te vinden in besluitpunt 3 van het vaststellingsbesluit, dat als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ bestaat uit een planverbeelding en regels en gaat vergezeld van een toelichting. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van 21 juni 2013 t/m 1 augustus 2013. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van 2 augustus 2013. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend, en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend tot en met 1 augustus 2013 op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een ieder die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een reactie, waarin aangegeven wordt op welke wijze de gemeenteraad de ingediende zienswijze in haar besluitvorming heeft betrokken.

Inzien bestemmingsplan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ vanaf 21 juni 2013 bekijken op: www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.BPNIEUWOOSTEINDE-VG01. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl. (te vinden via de knop “bestemmingsplannen” in het keuzemenu rechts op het beeldscherm onder “ga direct naar”).

U kunt er ook voor kiezen het papieren exemplaar van het bestemmingsplan in te zien. Het papieren exemplaar is in te zien bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Drie Kolommenplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Het plan is tevens in te zien bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Naar boven