Logo Hilversum
Bekendmaking bestemmingsplan Langgewenst, Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 12 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Langgewenst’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Langgewenst uit 2000 is zowel juridisch als inhoudelijk verouderd en is daarom aan vervanging toe. Ook is vervanging nodig om de nieuwe plannen voor het Langgewenst mogelijk te maken. De begrenzing van het plangebied van het bestemmingsplan Langgewenst is afgestemd op de plangrens van het geldende bestemmingsplan Langgewenst. Het plangebied is gelegen in het centrum van Hilversum en wordt globaal begrensd door de Stationsstraat, Naarderstraat, het Langgewenst, Schoolstraat en de achterzijde van de bebouwing langs de Koninginneweg (even huisnummers).

In het kader van het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze en zijn enkele overlegreacties ingediend. Het gemeentebestuur heeft in de zienswijzennota de ingekomen zienswijze en overlegreacties beantwoord. In het bestemmingsplan zijn de aanpassingen naar aanleiding van de zienswijze, overlegreacties en ambtshalve wijzigingen op het ontwerpbestemmingsplan verwerkt. De zienswijzennota en de wijzigingennota zijn als bijlage bij het bestemmingsplan in te zien.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Er is een ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden voor het geluid op de gevels van de nieuw te bouwen woningen ter inzage gelegd. Tegen dit ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Daarna hebben burgemeester en wethouders op 23 april 2013 de hogere waarden vastgesteld.

Inzien

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden en de behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 21 juni 2013 tot en met donderdag 1 augustus 2013 ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. De receptie is iedere werkdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan, het besluit hogere waarden, en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op de gemeentelijke website www.hilversum.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op de laatstgenoemde website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.11bp01langgewenst-va01 .

Beroep vaststelling bestemmingsplan en hogere waarden

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan respectievelijk tegen de vaststelling van de hogere waarden kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan respectievelijk het ontwerpbesluit hogere waarden heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad respectievelijk het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan resp. het besluit hogere waarden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer G. Ruighaver, telefoon 035 – 629 2898.

Hilversum, 20 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven