Logo Menterwolde
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Menterwolde

PlanMER bestemmingsplan Buitengebied Menterwolde

Burgemeester en wethouders van Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 7.10 van de Wet milieubeheer en artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en de planMER bestemmingsplan Buitengebied ter inzage ligt.

Zakelijke inhoud

Bestemmingsplan

Het plangebied omvat nagenoeg het gehele buitengebied van de gemeente Menterwolde, uitgezonderd het gebied rondom het Botjeszandgat. Voor een exact overzicht van de begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de gemeentelijke website www.menterwolde.nl .

In het ontwerpbestemmingsplan zijn alle aanwezige functies bestemd. Er is aangegeven welke bebouwing mag worden opgericht en hoe percelen gebruikt mogen worden. Waar mogelijk wordt ingespeeld op (bedrijfs)ontwikkelingen ter versterking van het economisch draagvlak, de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten en plattelandsontwikkeling meer in het algemeen.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse aanpassingen ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan doorgevoerd als gevolg van onder andere de inspraakprocedure en het vooroverleg.

Voor meer informatie over de zakelijke inhoud wordt verwezen naar de gemeentelijke website.

Met het nieuwe bestemmingsplan beschikt de gemeente over een actueel en samenhangend beleidskader voor het buitengebied.

PlanMER

Het bestemmingsplan is planMER-plichtig op grond van de Wet milieubeheer en het daaraan gekoppelde Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat de milieueffecten van het plan moeten worden onderzocht. Het onderzoek naar de milieueffecten is weergegeven in de planMER bestemmingsplan Buitengebied Menterwolde.

Het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, de planMER en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 juni 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage. De stukken liggen tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis (kamer 203) te Muntendam. Ook kunt u de stukken digitaal raadplegen op www.menterwolde.nl . Hierop vindt u ook een verwijzing naar de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen en een locatie waar de bronbestanden raadpleegbaar zijn.

Reageren op het plan

Tot en met 31 juli 2013 kan iedereen een zienswijze indienen over zowel het ontwerpbestemmingsplan als over de planMER. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 te 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Beheer, de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881 of mevrouw L. Leewering, tel. (0598) 654704. Ook voor vragen over dit plan kunt u bij hen terecht.

De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming door de gemeenteraad.

Muntendam, 19 juni 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd; De burgemeester, E.A. van Zuijlen

De secretaris, H. van der Wal.

Naar boven