Logo Amstelveen
Vaststelling bestemmingsplan Legmeerpolder en besluit hogere grenswaarden, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 29 mei 2013 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Legmeerpolder (NL.IMRO.0362.11-VG01 ).

Bestemmingsplan Legmeerpolder is een overwegend consoliderend bestemmingsplan. Dit houdt in dat de geldende situatie wordt vastgelegd. Het plangebied is gesitueerd in het zuidwesten van Amstelveen. Het plangebied omvat het gebied globaal begrens door de J.C. van Hattumweg in het noorden, vervolgens naar het zuiden toe langs de Bovenkerkerweg en de Zijdelweg (oostgrens). Vanaf de noordelijke grens van het perceel Zijdelweg 3 loopt de grens van het plangebied naar het westen toe. Vervolgens loopt de zuidgrens vanaf de Amstelveense Tocht tot aan de Noorddammerweg ter hoogte van de Meerlandenweg. Het laatste deel van de zuidgrens loopt vanaf de Noorddammerweg naar de Legmeerdijk. Deze grens loopt ter hoogte van de zuidgrens van het perceel Legmeerdijk 260 en de Noorddammerweg 99. De westgrens loopt langs de Legmeerdijk. In het zuidelijk deel van het plangebied is de nieuwe N201 voor een deel meegenomen.

Het plangebied bestaat uit grofweg twee gebieden. Ten westen van de Meerlandenweg is sprake van overwegend agro-industrieël gebruik door kwekerijen met omvangrijke kassencomplexen en oostelijk is het gebied een relatief open en leeg agrarisch gebied.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 2 april 2013 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan voor drie woningen aan de J.C. van Hattumweg en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Legmeerdijk ter plaatse van de meest westelijk gelegen nieuw te bouwen woning. Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te verlenen.

  • Het raadsbesluit tot vaststelling, het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende kaart (digitale verbeelding), planregels en toelichting en het bijbehorende besluit tot vaststelling hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder liggen met ingang van 20 juni 2013 gedurende zes weken voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • Het vastgestelde bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: wonen en leven, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke ruimtelijke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding);

  • En via de link op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.11-VG01 ;

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis, aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en het concept ontheffingsbesluit hogere waarde bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan en het ontheffingsbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage liggen, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven