Logo Westervoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Archeologie en Cultuurhistorie’, Westervoort

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 20 juni 2013 tot en met 31 juli 2013 voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Archeologie en Cultuurhistorie’ ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan ‘Archeologie en Cultuurhistorie’ is een sectorplan (ook wel parapluplan genoemd). Het sectorplan is van toepassing op het gehele grondgebied van Westervoort. De hierin opgenomen planregels gelden in aanvulling op de regels van alle geldende bestemmingsplannen en laten de regels uit die bestemmingsplannen in hoofdzaak ongewijzigd. Alleen de artikelen in de geldende bestemmingsplannen die de bescherming van de archeologische waarden en beeldbepalende panden beogen, worden door dit sectorplan vervangen.

Het bestemmingsplan vertaalt het al eerder vastgesteld beleid voor archeologie en cultuurhistorisch waardevolle objecten door in planologische regels. Voor de bescherming van de archeologische waarden is op grond van het archeologiebeleid bepaald dat degene die een bodemingreep doet buiten de in het beleid vastgestelde vrijstellingsgrenzen, een omgevingsvergunning moet aanvragen. Beeldbepalende (karakteristieke) panden werden in de geldende bestemmingsplannen al beschermd door ze aan te duiden als beeldbepalend en daarbij beschermingsregels op te nemen. In het voorliggende bestemmingsplan is dit in zijn aard niet veranderd maar is een regeling opgenomen dat deze panden niet zonder een omgevingsvergunning gesloopt of verbouwd mogen worden, tenzij het gaat om normale onderhoudswerkzaamheden.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort.

U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • a. 08.00 – 12.30 uur (zonder afspraak);

  • b. 14.00 – 16.00 uur (op afspraak: 026 – 3179911; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • c. 18.00 – 20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken is het mogelijk schriftelijk of mondeling een zienswijze over het bestemmingsplan ‘Archeologie en Cultuurhistorie’ naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van de gemeente Westervoort, Postbus 40 te 6930 AA Westervoort. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze of het verkrijgen van informatie over het plan kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimte & Samenleving, telefoon (026) 3179911.

Het college van burgemeester en wethouders van Westervoort

Naar boven