Logo Best
Omgevingsvergunning Broekstraat 13, Best

Openbare bekendmaking omgevingsvergunning met toepassing van afwijken bestemmingsplan ex artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht, vergunning hebben verleend voor het verbouwen van een bijgebouw tot mantelzorgwoning aan de Broekstraat 13 te Best.

Eerder heeft hiertoe de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken van 24 april 2013 tot en met 4 juni 2013 ter inzage gelegen.

De vergunning met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken ter inzage daags na deze publicatie en kan gedurende de gebruikelijke openingstijden worden ingezien in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Best en op de website www.gemeentebest.nl .

De omgevingsvergunning is ook raadpleegbaar via:

www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0753.ovBroekstraat13-VG01

Een dag na ter inzage legging van het besluit start de termijn van zes weken waarbinnen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. Dit geldt alleen voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht gedurende de periode dat het ontwerp ter inzage lag of belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend.

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank te 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

De omgevingsvergunning treedt in werking 1 dag na het einde van de beroepstermijn. Dan mogen de

werkzaamheden worden gestart, tenzij een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening wordt toegewezen. Een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Zowel het instellen van beroep als een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig; de precieze voorwaarden staan vermeld op genoemde website.

Besluit hogere waarden

Op 14 juni 2013 hebben burgemeester en wethouders besloten tot het opleggen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op het adres Broekstraat 13 te Best.

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op het verzoek zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en alle stukken die daarop betrekking hebben, liggen daags na deze bekendmaking gedurende zes weken digitaal ter inzage en kan gedurende de gebruikelijke openingstijden worden ingezien in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Best en op de website www.gemeentebest.nl .

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit in beroep bij de rechtbank te ’s-Hertogenbosch. Dit dient te gebeuren binnen 6 weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroepsschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de rechtbank te ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Wanneer u de beschikking heeft over een elektronische handtekening (DigiD) kunt u het beroepsschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht (kijk op deze site over de precieze voorwaarden).

Wij wijzen u erop dat het indienen van een beroepsschrift geen schorsende werking heeft. Schorsing van het besluit kan alleen worden verkregen met een zogenoemd verzoek om voorlopige voorziening.

Dit verzoek dient in tweevoud, samen met een kopie van het ingediende beroepsschrift, te worden gezonden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Ook hiervoor geldt dat u dit verzoek digitaal kunt indienen wanneer u de beschikking heeft over een elektronische handtekening (zie bovenstaande alinea).

Naar boven