Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan ‘GelreDome – Nijmeegseweg – Rijnhal’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerp-bestemmingsplan “GelreDome – Nijmeegseweg – Rijnhal”

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.762-0201 , met ingang van donderdag 20 juni 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is gedurende deze periode ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.762-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/NL.IMRO.0202.762-/NL.IMRO.0202.762-0201/

Plangebied:

Het plangebied ligt in Arnhem-Zuid hoofdzakelijk tussen de wijken Malburgen-West en Malburgen-Oost en volgt het tracé van de Nijmeegseweg. Het GelreDome en de Rijnhal met het omliggende terrein maken ook onderdeel uit van het plangebied.

Doel:

De gemeente heeft de wettelijke taak om voor 1 juli 2013 in de hele stad geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. Om aan deze verplichting te voldoen is onderhavig bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan is beherend van karakter en maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Voor de Rijnhal worden momenteel plannen voorbereid voor een andere invulling, gericht op grootschalige detailhandel en (beperkt) leisure. Aangezien deze plannen nog niet voldoende concreet zijn, zijn deze niet opgenomen in dit bestemmingsplan.

Op het terrein van stadion GelreDome zijn mogelijkheden opgenomen voor de supportersvereniging van Vitesse om het huidige gebruik voort te zetten en de tijdelijke voorziening om te zetten naar een meer permanente voorziening.

Terinzagelegging:

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. Rooding tel. nr.: 026-3773477 of dhr. Meijers tel. nr. 026-3773697 van de afdeling Ruimte van het Cluster Beleid en Regie

Arnhem, 19 juni 2013

Naar boven