Logo Gouda
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Schielands Hoge Zeedijk’ en ‘Geluidzone industrieterrein Hollandsche IJssel’, Gouda

Burgemeester en wethouders van Gouda maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij de volgende ontwerpbestemmingsplannen ter inzage zullen leggen:

  • 1. Ontwerpbestemmingsplan Schielands Hoge Zeedijk

  • 2. Ontwerpbestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Hollandsche IJssel

1. Ontwerpbestemmingsplan Schielands Hoge Zeedijk

Het ontwerpbestemmingsplan “Schielands Hoge Zeedijk” regelt de bestemming van het bedrijventerrein aan de zuidkant van de Schielands Hoge Zeedijk/ Rotterdamseweg, inclusief het binnendijks bedrijfsterrein van Croda. Bij het bestemmingsplan is een milieueffectrapport gevoegd in verband met de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen uitbreidingsmogelijkheid voor oleochemische industrie (hoofdstuk 7 Wet milieubeheer). Het milieueffectrapport is bedoeld om het milieubelang een volwaardige plaats in de besluitvorming te geven. Het rapport geeft inzicht in de te verwachten gevolgen voor het milieu die mogen worden verwacht indien voor bepaalde uitbreidingsscenario’s wordt gekozen.

2. Ontwerpbestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Hollandsche IJssel

Het ontwerpbestemmingsplan “Geluidzone industrieterrein Hollandsche IJssel” regelt de toegestane geluidproductie voor het geluidgezoneerde industrieterrein, dat is gelegen aan weerszijden van de Hollandsche IJssel. Tegelijk met dit ontwerpbestemmingsplan ligt ook een ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.

Beide ontwerpbestemmingsplannen, inclusief de daarbij behorende stukken, liggen van 20 juni 2013 tot en met 31 juli 2013 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

De ontwerp bestemmingsplannen hebben de volgende kenmerken: NL.IMRO.0513.1600BPshzeedijk-OB01 , respectievelijk NL.IMRO.0513.1605BPGeluidIJssel-OB01 . Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen .

Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen kenbaar te maken omtrent de ontwerpbestemmingsplannen. Wij vragen u daarbij aan te geven op welke van de bovengenoemde bestemmingsplannen uw zienswijze betrekking heeft.

Schriftelijke zienswijzen kunt u verzenden aan de gemeente Gouda, ter attentie van de afdeling Ruimtelijk beleid en advies, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de heer B. Grisnich telefoonnummer: 0182-588963.

Deze bekendmaking is tevens bedoeld als bekendmaking ingevolge artikel 3.1, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening.

Gouda, 19 juni 2013

Naar boven