Logo Nijmegen
Omgevingsvergunning (met projectbesluit) ‘Nijmegen Oud West – 9 (109 woningen Molenweg)’, Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen heeft op 30 december 2010 een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen van woonstichting Portaal Nijmegen voor het bouwen van 109 woningen.

De aanvraag is ingeboekt onder zaaknummer Z10.023381

De bouwwerken worden geplaatst op het perceel plaatselijk bekend als ter hoogte van Molenweg 49 en 71, kadastraal bekend, gemeente Neerbosch, sectie I, nummers 101,107,108 en 1941

Het betreft de volgende activiteiten:

  • A. Bouwen van een bouwwerk

  • B. Gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan of een Beheersverordening

  • C. Uitwegen: Uitrit aanleggen of veranderen

Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken heeft met ingang van 4 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen in de Stadswinkel, bij de Informatiebalie.

Tijdens de terinzagelegging zijn er 10 zienswijzen ingediend.

Het besluit is op het volgende punt gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit:

  • Van het nieuwbouwblok aan de Molenweg is de rechtereindwoning naast Molenweg nr. 73 ingekort door de daar aanwezige slaapkamers van de vier boven elkaar gelegen woningen te schrappen.

Inzage

Met ingang van 20 juni 2013 ligt het definitieve besluit omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken (tot en met donderdag 1 augustus 2013) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

De aanvraag en het besluit (met bijbehorende stukken) kunt u inzien via Procedures online.

Het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, is digitaal te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.PB3009-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.PB3009-VG01

Daarnaast is het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Tegen dit besluit kan tot en met donderdag 1 augustus 2013 (6 weken) beroep worden ingesteld door:

  • Degenen die zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over het ontwerpbesluit.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Indien geen zienswijzen zijn ingediend, kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen

die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank.

Het besluit met bijbehorende stukken kunt u ook digitaal inzien via Procedures online op

www.nijmegen.nl of in de Stadswinkel bij de Informatiebalie.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit van de omgevingsvergunning is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven