Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 11 juni 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Alphen Noord’ is vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied ziet op polders Vierambacht en Oudshoorn. Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt daarmee aan de westzijde begrensd door de Heimanswetering, aan de noordzijde door de gemeentegrens met de gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braassem, aan de oostzijde door het Aarkanaal en aan de zuidzijde door Ridderveld en de Zegerbaan (N207). Dwars door polder Vierambacht loopt de Herenweg (N207). Gemeente Alphen aan den Rijn doorloopt voor deze weg een aparte bestemmingsplanprocedure.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan is een plan waarin de ontwikkeling en het beheer van het gebied helder geregeld zijn. Er is echter ruimte gelaten voor ontwikkelingen, waarbij de Structuurvisie Buitengebied als basis heeft gediend. Er is gekozen voor een systematiek van meerdere verzamelbestemmingen, waarbij de verschillende polders met hun waarden en karakteristieken leidend is. Vanuit de Structuurvisie Buitengebied heeft elk van de polders een eigen ontwikkelingsmogelijkheid, die tot uitdrukking is gebracht in de verzamelbestemmingen.

Ter inzage

Iedereen kan het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B084buitengebalpnd-0002 met de bijbehorende bestanden, vanaf 20 juni tot en met 31 juli 2013 inzien bij de informatiebalie in het stadhuis.

U kunt de bestemmingsplannen ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Gemeente / publicaties / bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen gedurende zes weken schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0172 – 465 681. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven