Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan N207-Noord, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn geven hierbij kennis van hun voornemen om een nieuw bestemmingsplan N207-Noord voor te bereiden.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van de bebouwde kom van gemeente Alphen aan den Rijn, liggend tegen de gemeentegrens met Kaag en Braassem. Meer specifiek gaat het om het gedeelte vanaf de kruising Eisenhowerlaan-Herenweg tot halverwege de provinciale weg richting kruising met de Kruisweg (N446).

Wat houdt het bestemmingsplan in?

De provincie Zuid-Holland bereidt momenteel de reconstructie van de N207 voor om de doorstroming van het verkeer op het deel tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden te verbeteren. De eerste fase bestaat uit een verbreding van de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de Kruisweg naar 2 x 2 rijstroken met busstroken. Voorts zal er een busbaan tussen de Kruisweg en de brug over de Drecht in Leimuiden worden aangelegd. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken, moeten de bestemmingsplannen in zowel Alphen aan den Rijn als Kaag en Braassem aangepast worden.

MER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een milieueffectrapportage opgesteld (MER). In het MER staat weergegeven wat de effecten zijn van de voorgenomen activiteit. Het MER is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief het MER), met IMRO-code NL.IMRO.0484.B115thorplnoord-0002 is van 20 juni tot en met 31 juli 2013 digitaal raad te plegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Deze balie is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Zienswijzen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie staat duidelijk uw naam en adres, op welk bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft en een onderbouwing van uw zienswijzen. U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via 0172 – 46 56 41.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft consequenties in de fase van beroep. Dit zal tegen die tijd worden vermeld in de publicatie.

Inloopavond

Op dinsdag 25 juni 2013 wordt van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond gehouden in Cafe Die Twee in Woubrugge, Bateweg 78 in Woubrugge. Doel van deze avond is om u te informeren over de inhoud van het bestemmingsplan. U kunt uw vragen stellen en wij zullen deze vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. U bent van harte uitgenodigd bij deze avond aanwezig te zijn.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 19 juni 2013

Naar boven