Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan Molenwetering, Alphen aan den Rijn

Voor het bestemmingsplan Molenwetering is een ontwerp bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard maar er zijn ook enkele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bedrijvigheid. Deze ontwikkelingen betreffen o.a. het toestaan van beperkte internetdetailhandel op het bedrijventerrein en het verdelen van de toegestane kantoorruimte over het bedrijfsperceel in plaats van over het bedrijfspand. Verder worden een fietspad, een horeca-locatie een verbreding/ongelijkvloerse kruising van de Leidse Schouw onder het spoor mogelijk gemaakt.

Het gebied waarvoor het nieuwe bestemmingsplan wordt voorbereid is gelegen ter plaatse van bedrijventerrein Molenwetering en de grenzen van het gebied worden bepaald in het zuidoosten door de groenstrook langs de Molenvliet met het Weteringpad langs de woonwijk Kerk en Zanen. Dit pad strekt zich uit van de spoorlijn nabij het centrum tot bijna aan de provinciale weg N11. In het noorden door de spoorlijn Alphen-Leiden en in het westen door de gemeentegrens met Rijnwoude (Compierekade).

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 20 juni tot en met 1 augustus 2013 bij de informatiebalie in het stadhuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl , NL.IMRO.0484.B82molenwetering-0002 .

Hoe kunt u reageren?

In de periode van 20 juni tot en met 1 augustus 2013 kan iedereen schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze tegen het bestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie staan duidelijk uw naam en uw adres en een onderbouwing van uw zienswijze. U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen via telefoonnummer 0172 – 46 49 75.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge reactie hebt gegeven, ontvangt u daarop een reactie vóór de vaststelling van het bestemmingsplan. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan kunt u nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer wordt later bekend gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 19 juni 2013

Naar boven