Logo Ommen
Bestemmingsplan ‘Buitengebied, Zelhorstweg 9 en 10 Vinkenbuurt’ gewijzigd vastgesteld, Ommen

Het college van de gemeente Ommen maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad van Ommen op 30 mei 2013 heeft besloten het bestemmingsplan “Buitengebied, Zelhorstweg 9 en 10 Vinkenbuurt” gewijzigd vast te stellen. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ambtshalve een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 20 juni 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van het Publieksplein, Chevalleraustraat 2 in Ommen. De laatste dag van de termijn is woensdag 31 juli 2013.

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit zijn tevens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Ommen www.ommen.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl .

De bijbehorende stukken, voor zover digitaal beschikbaar, worden tevens langs deze weg ter beschikking gesteld. Voor zover dit niet het geval is wordt in de toelichting aangegeven op welke wijze het analoge stuk beschikbaar is.

Ligging en zakelijke inhoud

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan biedt de planologische basis voor de herontwikkeling van een bestaand erf aan de Zelhorstweg 9 en 10 in het buurtschap Vinkenbuurt, kadastraal bekend als gemeente Ambt Ommen, sectie I, nrs 546 en 547. Deze herontwikkeling bestaat uit de renovatie van een hallehuisboerderij en bakhuis en de afsplitsing van een aangebouwde woning.

Ambtshalve is bij de vaststelling van het bestemmingsplan de volgende wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Wijziging op de verbeelding

  • De plangrenzen zijn 8 meter in noordelijke richting en 6 meter in oostelijke richting verschoven.

Deze wijziging hangt samen met een geconstateerde discrepantie tussen de verbeelding van het ontwerpplan en het bij het plan behorende beplantingsplan. Door de kleine plangrenscorrectie wordt dit gebrek hersteld.

Indienen van beroep

Gedurende voornoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • b. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) vragen een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Indien binnen genoemde termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven