Logo Amsterdam
Omgevingsvergunning Arena Boulevard 1 te Amsterdam-Zuidoost

Kenmerk: OLO 234099

Namens Burgemeester en Wethouders van Amsterdam (B&W) maakt de directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied het volgende bekend:

Op 18 juni 2013 is, met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, ten derde, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), onder OLO-nummer 234099, een omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van een “supportershome (verenigingsgebouw)” in de parkeergarage van het stadion Amsterdam Arena op de locatie Arena Boulevard 1 te Amsterdam-Zuidoost, waarbij het project bestaat uit de volgende activiteiten:

  • het gedeeltelijk verwijderen van de gevelhekwerken en de bestrating;

  • het bouwen van het supportershome in de bestaande parkeergarage;

  • het gebruik van (het betreffende deel) van de parkeergarage in strijd met het bestemmingsplan "Centrumgebied Amsterdam Zuidoost" (planologisch strijdig gebruiken) ten behoeve van een “supportershome (verenigingsgebouw)”, waarbij de activiteiten uitsluitend betrekking hebben op door de Stichting Supportershome AFC AJAX voor supporters georganiseerde activiteiten die zijn gerelateerd aan de wedstrijden van het eerste elftal van AFC AJAX. Verhuur aan derden voor andere activiteiten dan de hiervoor – en in de bij dit besluit behorende Ruimtelijke Onderbouwing – genoemde activiteiten is niet toegestaan.

De omgevingsvergunning ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 20 juni 2013, gedurende zes weken ter inzage bij:

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Locatie Amsterdam

Herikerbergweg 290

1101 CT Amsterdam

T 020-2543600

De ontwerpomgevingsvergunning heeft, met de bijbehorende stukken, vanaf donderdag 17 mei 2012, gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn zienswijzen naar voren gebracht.

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan.

Deze kennisgeving is digitaal beschikbaar op http://www.amsterdam.nl/actueel/bekendmakingen . De omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken is digitaal beschikbaar op.

Naar boven