Logo Noord-Holland
Kennisgeving Crisis- en herstelwet (kenmerk: OLO 655787), Noord-Holland

Besluiten die worden voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (uitgebreide voorbereidingsprocedure). Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken in het kader van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij de volgende besluiten hebben genomen:

Omgevingsvergunning

De Gasunie heeft een aanvraag om omgevingsvergunning (met kenmerk: OLO 655787) voor het verleggen van gastransportleidingen (W-573-14), ter hoogte van de Markerwaardweg in de gemeente Drechterland, ingediend. Het betreft een project van provinciaal belang, ter verbetering van de N23 Westfrisiaweg.

Wij hebben de gevraagde omgevingsvergunning verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3, van de Wabo voor het afwijken van de voorschriften van het bestemmingsplan “Drechterland Noord 2011” en provinciaal inpassingsplan “Inpassingsplan Westfrisiaweg Provincie Noord-Holland” en met toepassing van artikel 2.1, lid 1 onder b van de Wabo voor het uitvoeren van een werk, geen werkzaamheden.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

Stukken ter inzage

De aanvraag, de omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen (hierna: vvgb) en de bijbehorende stukken kunnen van 28 juni 2013 tot 9 augustus 2013 worden ingezien:

  • bij het omgevingsloket van de gemeente Drechterland, Raadhuisplein 1 te Hoogkarspel van 08.30 tot 12.30 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op het definitief besluit is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Belanghebbenden bij dit besluit kunnen op grond van artikel 7:1 eerste lid onder d van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, daartegen schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen, indien zij:

  • zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerp van de beschikking of

  • aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroepsschrift kan worden ingediend bij de rechtbank Noord-Holland, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR, Haarlem. Het indienen van beroep schort de werking van dit besluit niet op. Hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis,- en Herstelwet is van toepassing.

Als onverwijlde spoed dat vereist kan gelijktijdig om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR, Haarlem.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Wij verwijzen u naar de publicatie Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid. Daar vindt u informatie over hoe u beroep kunt instellen als u het ook niet eens bent met het besluit.

Zie:http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/publicaties-pb51/bezwaar-en-beroep-tegen-een-beslissing-van-de-overheid.html .

Naar boven