Voorbereidingsbesluit 380/150 kV transformator- en schakelstation bij Breukelen – Station Breukelen-Kortrijk, Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van Infrastructuur en Milieu

KENNISGEVING/MEDEDELING

Voorbereidingsbesluit

De Minister van Economische Zaken (hierna: EZ) en de Minister van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM) bereiden een inpassingsplan voor. In dat inpassingsplan zal de locatie van het 380/150 kV transformator- en schakelstation (verkort: Station Breukelen-Kortrijk, voorheen bekend als ‘Transformatorstation Breukelen’) worden vastgelegd.

De Ministers van EZ en IenM hebben onlangs voor dit project een voorbereidingsbesluit genomen. Bij dat besluit is bepaald voor welk gebied het inpassingsplan wordt voorbereid. Rondom het station is een marge opgenomen in het kader van de flexibiliteit. Aan de zuidwestzijde ligt de grens ter hoogte van de bestaande hoogspanningsmast. Aan de noordoostzijde is een marge van 75 meter opgenomen ten opzichte van de ontwerptekening. Aan de overige zijden vormen de A2 en het spoor de uiterste grens. Voor de ontsluitingsweg is aan de zuidzijde een marge van 25 meter aangehouden. Aan de noordzijde vormt de rand van het talud van de A2 de grens.

Als gemeenten een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor het bouwen of voor overige werken en werkzaamheden, die op dit gebied betrekking heeft, dan moet bij het behandelen van die aanvraag rekening worden gehouden met dit voorbereidingsbesluit. Dat kan betekenen dat de aanvraag moet worden aangehouden. Om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor het project, kunnen sommige nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen bovendien alleen nog maar plaatsvinden nadat hiervoor een specifieke omgevingsvergunning is verleend. Het precieze gebied waarvoor deze beperking geldt, is aangegeven op de kaart bij het voorbereidingsbesluit.

Besluit en kaart liggen met ingang van vrijdag 25 januari 2013 tot en met donderdag 7 maart 2013 tijdens reguliere openingstijden ter inzage bij:

  • Gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1, Maarssen, T (0346) 25 40 00;

  • Ministerie van EZ, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag, T (070) 379 89 79.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op vrijdag 25 januari 2013. Het voorbereidingsbesluit is ook gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl en is tevens beschikbaar via www.bureau-energieprojecten.nl.

Het is niet mogelijk om tegen het voorbereidingsbesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5, eerste lid, in samenhang met artikel 7:1, eerste lid, en onderdeel C, subonderdeel 2 van de bijlage bij de Algemene wet bestuursrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79.

Naar boven