Logo Moerdijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’, Moerdijk

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 april 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ (plan identificatie NL.IMRO.1709.Buitengebied3eherz-0401 ) gewijzigd heeft vastgesteld.

Ter inzage termijn

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 20 juni tot en met 31 juli ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is vanaf deze datum eveneens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Daarnaast is het plan in te zien op de gemeentelijke website via www.moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen .

Inhoud

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ heeft betrekking op verschillende reparatie- en ontwikkelingslocaties die gelegen zijn in het buitengebied van de gemeente Moerdijk. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 14 zienswijzen ingediend. Een enkele zienswijze heeft geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. Hiernaast zijn enkele ambtelijke aanpassingen in het bestemmingsplan opgenomen. In de nota zienswijzen is te lezen op welke onderdelen het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben van hun wettelijke bevoegdheid gebruik gemaakt en hebben een reactieve aanwijzing gegeven op enkele onderdelen van het bestemmingsplan. Deze onderdelen treden dan ook niet in werking. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op www.ruimtelijkeplannen.nl een digitaal plan behorende bij hun reactieve aanwijzing gepubliceerd (plan identificatie NL.IMRO.9930.ra1709bgMoer3e-va01 ).

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eveneens tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten door een belanghebbende beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Besluit hogere waarde Pootweg 15

Om de woningsplitsing op de locatie Pootweg 15 in Langeweg in het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ mogelijk te maken is ontheffing verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevel ten gevolge van industrielawaai. De procedure voor het vaststellen van een hogere waarde is gevolgd op grond van artikel 59 van de Wet geluidhinder. Tegen het ontwerpbesluit zijn géén zienswijzen ingediend. Het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde en het daarbij behorende akoestisch onderzoek liggen eveneens ter inzage vanaf 20 juni tot en met 31 juli.

Zevenbergen, 19 juni 2013

Naar boven