Logo Olst-Wijhe
Rectificatie: Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Wijhendaalseweg ongenummerd, Olst-Wijhe

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 17 december 2012 het bestemmingsplan Wijhendaalseweg ongenummerd gewijzigd vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt de realisatie van een vrijstaande woning op het perceel aan de Wijhendaalseweg te Wijhe, gelegen tussen de nummers 3 en 3a, mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad ambtshalve en/of naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aangebracht:

  • De verbeelding is zodanig aangepast dat ten noorden van de woning geen aanbouwen mogen worden opgericht, vergunningvrije bouwwerken uitgezonderd.

Ten behoeve van bovengenoemd plan heeft het college van B&W een hogere grenswaarde vastgesteld. De hogere grenswaarde houdt verband met het wegverkeerslawaai afkomstig van de Rijksstraatweg (N337), die hoger ligt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De vast te stellen hogere grenswaarde bedraagt maximaal 50 dB.

Het bestemmingsplan, het besluit vaststelling hogere grenswaarden en de onderliggende stukken liggen met ingang van 31 januari 2013 tot en met 14 maart 2013 ter inzage bij ons klantcontactcentrum, locaties Wijhe (Raadhuisplein 1) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Het plan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2011004008-0301, is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden kan, binnen de hiervoor genoemde termijn, beroep worden aangetekend door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangepast.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven