Logo Echt-Susteren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Roosteren’, Echt-Susteren

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat vanaf 17 januari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan “Kern Roosteren”. Het plan wordt globaal begrensd door de huidige woonkern Roosteren.

In het kader van de wettelijk vereiste actualisering van bestemmingsplannen wordt voor de kern Roosteren een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak een beheerplan. Dit betekent dat wordt uitgegaan van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik).

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 17 januari 2013 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1711.BP20100650-OW.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kern Roosteren’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van de naam, het adres en uw motivering. Mondelinge zienswijzen kunnen worden kenbaar gemaakt bij de Afdeling Ontwikkeling, na telefonische afspraak (0475-478478). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen.

Echt-Susteren, 16 januari 2013

Naar boven