Logo Rijswijk
Bekendmaking onherroepelijk bestemmingsplan ‘Vrijenban’ en reactieve aanwijzing provincie Zuid-Holland, Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat het onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan “Vrijenban” in werking is getreden. Ook het reactieve aanwijzingsbesluit van de provincie Zuid-Holland is onherroepelijk.

Plangebied

Het bestemmingsplangebied “Vrijenban” wordt in het noordoosten globaal begrensd door de Zuiderweg en de gemeentegrens met Den Haag, in het zuiden door de gemeentegrens met Delft en in het westen door de Vliet. Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Vrijenban” in de vergadering van 25 september 2012 gewijzigd heeft vastgesteld, hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 30 oktober 2012 een reactieve aanwijzing gegeven op het vastgestelde bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing hebben van 16 november 2012 tot en met 27 december 2012 terinzage gelegen. Gedurende deze termijn van terinzagelegging is één beroep ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, maar dit beroep is door appellant weer ingetrokken. Derhalve is het bestemmingsplan de dag na afloop van de terinzagelegging, te weten vrijdag 28 december 2012, in werking getreden. Ook het onherroepelijk vastgestelde reactieve aanwijzingsbesluit is in werking getreden.

Reactieve aanwijzing

Nu het aanwijzingsbesluit onherroepelijk is geworden, is het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad voor wat betreft de onderdelen van het bestemmingsplan waarop het aanwijzingsbesluit betrekking heeft, komen te vervallen. Het gaat om het gedeelte van het bestemmingsplan met de bestemming “Bedrijf” en aanduidingen ‘kantoor’, ‘waterberging’ en ‘specifieke vorm van bedrijf – autogarage’ zoals opgenomen voor de gronden tussen de Vrijenbanselaan, de Rijswijkse Landingsbaan en de A13.

Toetsingskader

Het onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan vormt vanaf de inwerkingtreding het toetsingskader voor de gemeente, behalve ter plaatse van de gronden waarop de reactieve aanwijzing betrekking heeft. Hier is het bestemmingsplan niet in werking getreden en geldt nog steeds het oude, voorgaande bestemmingsplan.

Het onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan “Vrijenban” is in te zien bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 14:00 uur en op donderdag ook van 17:00 uur tot 19:00 uur. Ook is het plan digitaal raadpleegbaar, via www.rijswijk.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoekt u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpvrijenban-OH01. Het reactieve aanwijzingsbesluit van de provincie Zuid-Holland is ook te vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl. Klikt u dan op de betreffende locatie langs de Vrijenbanselaan.

Rijswijk, 24 januari 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, H.W.M. Klitsie, (wnd.)

A. de Baat, secretaris.

Naar boven