Ambtshalve wijzigingen van vergunningen ingevolge de Waterwet verleend aan Scheepswerf De Schroef B.V., Scheepswerf De Klerk B.V. en Terneuzen Marine Service B.V., Rijkswaterstaat

Waterwet

Ambtshalve wijzigingen van vergunningen ingevolge de Waterwet verleend aan Scheepswerf De Schroef B.V., Scheepswerf De Klerk B.V. en Terneuzen Marine Service B.V.

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Bij de volgende besluiten zijn de aan die bedrijven ingevolge de Waterwet verleende vergunningen voor het lozen van afvalwater en het brengen van afvalstoffen in oppervlaktewater ten behoeve van actualisatie ambtshalve gewijzigd.

  • bij besluit van 14 juni 2013 met nummer RWS-2013/29654 aan Scheepswerf De Schroef B.V.

  • bij besluit van 14 juni 2013 met nummer RWS-2013/29800 aan Scheepswerf De Klerk B.V.

  • bij besluit van 14 juni 2013 met nummer RWS-2013/29813 aan Terneuzen Marine Service B.V.

Terinzagelegging

Het besluit, alsmede het ontwerpbesluit en andere van belang zijnde stukken liggen van 20 juni 2013 tot en met 31 juli 2013 ter inzage op de volgende adressen en tijdstippen:

  • 1. Rijkswaterstaat Zee en Delta, afdeling Vergunningverlening, Poelendaelesingel 18 te Middelburg op voorafgaande afspraak (tel. 0118 – 622428, dhr. L. Filius) op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.

  • 2. De besluiten aan Scheepswerf De Schroef B.V. en Terneuzen Marine Service B.V. bij de gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1 te Terneuzen en de vestiging op Markt 1 te Axel, van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 20.00 uur. Tevens bij de vestiging op Westkade 107 te Sas van Gent, op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

  • 3. Het besluit aan Scheepswerf De Klerk B.V. bij de gemeentewinkel van de gemeente Hulst, afdeling Vergunningen, Grote Markt 15 te Hulst, op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan tot en met 1 augustus 2013 beroep worden ingesteld door:

  • a. belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht op het ontwerp;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp;

  • c. degenen die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;

  • d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht op het ontwerp.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden gezonden aan de rechtbank (sector Bestuursrecht) binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepsschrift zijn woonplaats heeft, met tenminste een vermelding van de naam en het adres van de indiener, de dagtekening van het beroepschrift, een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit.

Het besluit treedt in werking na bekendmaking, tenzij vóór het einde van de beroepstermijn, naast het instellen van beroep, tevens een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank (sector Bestuursrecht) binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Het besluit wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Van de indiener van een beroepschrift/ verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven. De griffier van de betrokken rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Als burger kunt u ook digitaal beroep en een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de hiervoor vermelde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de hiervoor vermelde internetsite voor de precieze voorwaarden.

Middelburg, 19 juni 2013.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, M. Harte

Naar boven