Logo 's-Hertogenbosch
Bestemmingsplan Kanaalpark, ’s-Hertogenbosch

Vastgesteld bestemmingsplan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Met ingang van 17 juni 2013 ligt gedurende zes weken ter visie het bestemmingsplan 'Kanaalpark’ (NL.IMRO.0796.0002043-1401 ). Dit bestemmingsplan is op 23 april 2013 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

Doel en begrenzing bestemmingsplan

Het doel van het plan is om de omlegging van de Zuid-Willemsvaart zoals die wordt mogelijk gemaakt met het Tracébesluit ook vast te leggen in een bestemmingsplan. Verder worden in het bestemmingsplan de aanleg van een ecologische verbindingszone met de Rosmalense Aa en de bouw van enkele nieuwe woningen aan de Hustenweg 7 en de Empelseweg 18 en 30 mogelijk gemaakt. Het plan voorziet verder in een verbouwing en verruiming van de gebruiksmogelijkheden van de Harense Smid. Voor het overige worden in het bestemmingsplan zoveel mogelijk het bestaande gebruik en de bestaande rechten vastgelegd.

De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • aan de westzijde: de A2

  • aan de noordzijde: de Maas

  • aan de oostzijde: de bebouwde kom van Rosmalen

  • aan de zuidzijde: de gemeentegrens met Sint- Michielsgestel.

Wijzigingen bestemmingsplan

Het bestemmingsplan zoals dat is vastgesteld is op enkele onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. Een aantal van deze wijzigingen zijn een gevolg van ingediende zienswijzen. Ook zijn er een aantal ambtshalve wijzigingen aangebracht.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s‑hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Vastgesteld) of op www.ruimtelijkeplannen.nl . Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden. Hebt u geen internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Beroep tegen een bestemmingsplan?

Wilt u beroep instellen tegen een bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of

  • als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 14 juni 2013

Naar boven