Logo Lelystad
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Lelystad - Buitenhof, Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad is gestart met de voorbereiding van het bestemmingsplan Lelystad - Buitenhof

Het plangebied ligt in het oostelijke gedeelte van Lelystad, tussen de Rijksweg A6, de Runderweg en de Oostervaart. Ten zuiden grenst het plangebied aan de (landelijke)ruimte bestaande uit een bomenrij met daarachter gelegen volkstuinen. Een deel van het plangebied strekt zich uit over een zeer klein deel van de watergang Oostervaart en het parkgebied van het Oostrandpark.

In het kader van de Inspraakverordening Lelystad 2008 ligt het voorontwerpbestemmingsplan met ingang van 13 juni 2013 gedurende 10 weken (tot en met 21 augustus 2013) ter inzage bij de Informatiebalie, in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl . Deze mogelijkheid wordt ook bij de informatiebalie geboden.

Daarnaast zal een inspraakavond worden gehouden waarbij de initiatiefnemer een presentatie van de plannen op locatie Buitenhof houdt. Hierover zal nog een bewonersbrief worden verstuurd.

Ingezetenen en, in de gemeente een belang hebbende, natuurlijke en rechtspersonen kunnen gedurende genoemde termijn van terinzagelegging hun mening over het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij hun college.

Voorts bestaat gedurende deze termijn de gelegenheid een mondelinge reactie op het voorontwerpbestemmingsplan te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 140320.

Uitdrukkelijk wordt vermeld dat het in dit stadium nog niet gaat om het indienen van zienswijzen, zoals bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening. Deze kunnen pas worden ingediend als het ontwerp bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

Naar boven