Logo Sliedrecht
Gewijzigd vastgestelde Structuurvisie Sliedrecht 2020

De gemeenteraad van Sliedrecht heeft op 4 juni 2013 de ‘Structuurvisie Sliedrecht 2020’ gewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van de in het kader van inspraak en overleg ontvangen reacties en ambtshalve zijn ten opzichte van het ontwerp een aantal ondergeschikte wijzigingen aangebracht.

Inhoud

De structuurvisie heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Sliedrecht en betreft in hoofdzaak een ‘technische’ actualisering op basis van bestaande beleidsdocumenten. De structuurvisie bevat de hoofdlijnen van ruimtelijk beleid voor de periode tot circa 2020. Het geeft een actueel kader voor te maken bestemmingsplannen en bijbehorende exploitatieplannen. Het biedt een recent en richtinggevend toetsingskader voor verdere gebiedsontwikkeling en/of nieuwe ruimtelijke initiatieven. De structuurvisie bevat een uitvoeringsparagraaf dat op hoofdlijnen aangeeft hoe deze visie gerealiseerd gaat worden.

Digitaal opgebouwd en te benaderen

De structuurvisie is digitaal opgebouwd, zodat eenvoudig de weg door de verschillende onderwerpen kan worden gevonden. De onderwerpen zijn digitaal te vinden via de beleidsmatrix, het kaartbeeld en de rapportage. Deze digitale opzet betekent ook dat na 'dubbelklik' op kaartmateriaal, in een apart scherm de betreffende kaart in groter formaat geopend wordt met legenda. Ook de onderliggende beleidsdocumenten zijn via de structuurvisie digitaal te raadplegen.

Inzage

Het raadsbesluit ligt met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 14 juni 2013 tot en met 26 juli 2013 ter inzage op het gemeentekantoor, Industrieweg 11 te Sliedrecht. De structuurvisie is gemaakt in een internetomgeving en kan ook digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website (www.sliedrecht.nl ), via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen -> Structuurvisie. De digitaal vastgestelde structuurvisie is daarnaast ook digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0610.SVSliedrecht2020-3001 . Op deze website selecteert u het tabblad ‘Structuurvisies’, waarna de structuurvisie kan worden opgeroepen op het scherm door bijvoorbeeld naam of plannummer van de structuurvisie in te typen of in te zoomen op de kaart.

Geen bezwaar of beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Naar boven