Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan 1e herziening Woongebied, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 4 juni 2013 het bestemmingsplan 1e herziening Woongebied met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp00woongebiedh1-3001 heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal (ambtshalve) wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het ‘Overzicht wijzigingen’, behorende bij het raadsbesluit.

Inhoud en plangebied

Op 25 september 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Woongebied vastgesteld. Nadien is een aantal onduidelijkheden in de regels en de plankaart van het bestemmingsplan geconstateerd. Met deze eerste herziening wordt het bestemmingsplan op de volgende punten aangevuld:

  • Voor de bouwblokken Roerdompstraat 1 t/m 15, Kievitlaan 2 t/m 16 en Meerkoetsstraat 2 t/m 12 wordt op de plankaart aangegeven dat dakopbouwen mogelijk zijn.

  • De bouwmogelijkheden voor de locatie tussen de Kerkbuurt, het ziekenhuis, de Wilhelminastraat en de Kerkstraat worden in overeenstemming gebracht met het voormalige bestemmingsplan ‘Woongebied’.

  • Het bouwvlak voor het ziekenhuis is eveneens in overeenstemming gebracht met het voormalige bestemmingsplan ‘Woongebied’.

  • Voor het perceel De Wiel 242, dat ten onrechte de bestemmingen ‘Verkeer’ en ‘Groen’ had gekregen is de bestemming ‘Wonen’ opgenomen.

  • De percelen aan de Paulus Potterstraat 2 t/m 16 zijn bestemd als ‘Verkeer-Verblijfsgebied’ omdat de woningen ter plaatse zijn gesloopt.

  • Voor alle niet-woonbestemmingen geldt dat het bouwvlak is opgenomen conform het voormalige bestemmingsplan ‘Woongebied’. Waar het bouwvlak niet meer actueel was gezien de bestaande situatie is het bouwvlak daarop aangepast.\

  • In de bestemming Groen is de maximale bouwhoogte van bouwwerken, geen gebouwen zijnde gewijzigd in 3 meter in plaats van 6 meter.

  • De opsomming van het dijklint is gewijzigd in ‘Baanhoek, Molendijk, Kerkbuurt en Rivierdijk’.

Daarnaast wordt het bestemmingsplan uitgebreid met een tweetal gebieden, namelijk het Burgemeester Winklerplein en het gebied tussen de Rivierdijk, P.C. Hooftlaan, Krommestoep en Jordaanstoep. Voor beide gebieden geldt op dit moment een verouderd bestemmingsplan. Voor deze gebieden wordt de huidige bestemming overgenomen (meestal de feitelijke situatie op dit moment). Het opnemen van deze ontwikkelingsgebieden heeft louter betrekking op de wettelijke verplichting dat op 1 juli 2013 bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan tien jaar. Het opnemen van beide gebieden in het bestemmingsplan Woongebied heeft geen gevolgen voor de ontwikkelingen in de gebieden. Hiervoor worden aparte bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het betreft uitdrukkelijk slechts een tijdelijke bestemming.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 14 juni 2013 tijdens kantooruren gedurende zes weken, dus tot en met 25 juli 2013, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl , via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen

Het bestemmingsplan is daarnaast ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging van de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven