Logo Spijkenisse
Beheersverordening Hartel West, Heer & Meester West, voorzieningen Groene Kruisweg, Haven Noord en Maaswijkweg e.o., Spijkenisse

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend dat de gemeenteraad op 12 juni 2013 op grond van artikel 3.38, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening voor de volgende gebieden een beheersverordening heeft vastgesteld:

  • 1. Hartel West;

  • 2. Heer & Meester West;

  • 3. Voorzieningen Groene Kruisweg;

  • 4. Haven Noord, en

  • 5. Maaswijkweg en omstreken.

Het gebied Hartel West wordt begrensd door het Voedingskanaal, de Hartelweg, de Groene Kruisweg en de Hogelandseweg.

Het gebied Heer & Meester West is gelegen tegen de zuidkant van de bebouwde kom van Hekelingen en wordt globaal begrensd door de Lede, Kluivertweg, een sloot ten zuiden van de Dirk Oosthoeklaan/Huibrecht Hordijklaan/Johannes Jongejanlaan en de Dirk Oosthoeklaan.

Het gebied Voorzieningen Groene Kruisweg omvat twee stroken, de strook ten zuiden van de Groene Kruisweg, waarin de Levende Steen, verschillende scholen en sporthal Den Oert zijn gelegen; en de strook ten noorden van de Groene Kruisweg met het Atlashotel, de bioscoop en het Rivièrabad.

Het gebied Haven Noord wordt begrensd door de Groene Kruisweg in het noorden, de oude Maas in het Oosten, de haven van Spijkenisse in het zuiden en de Schenkelweg in het westen.

Het gebied Maaswijkweg en omstreken wordt begrensd door

De gemeenteraad heeft voor de genoemde gebieden gekozen voor het vaststellen van een beheersverordening omdat in beide gebieden geen concrete nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien.

De beheersverordeningen treden in werking op 19 juni 2013 en vervangen de op dat tijdstip geldende bestemmingsplannen, voor zover deze binnen het verordeningsgebied vallen.

De vastgestelde beheersverordeningen kunnen vanaf de datum van inwerkingtreding worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen . De beheersverordeningen kunnen ook worden ingezien op het Stadhuis.

Tegen het vaststellen van een beheersverordening staat geen bezwaar of beroep open.

Naar boven